HERBALSKART

Serving health naturally

15% DISCOUNT for all orders over €100
LIMITED TIME OFFER 10% off all orders
GET 20% DISCOUNT for all orders over €500

Nīms – Neem essential oil

Nīms – Neem (Azadirachta Indica), ēteriskā eļļa

Botāniskais nosaukums: Azadirachta Indica

Ieguves metode: aukstā presēšana

Apstrādes veids: Nerafinēts

Izmantotā auga daļa: sēklas/ kodoli

Absorbcija: Ļoti lēna uzsūkšanās, atstāj uz ādas biezu eļļas slāni

Produkta krāsa: dziļi dzeltena

Produkta Smarža: Nedaudz ķiploku

Ādas tips: Visi ādas tipi

Izcelsmes valsts: Indija

NĪMA EĻĻAS APRAKSTS

Nīma eļļa tiek iegūta no Azadirachta Indica kodoliem vai sēklām , izmantojot aukstās presēšanas metodi. Tā dzimtene ir Indijas subkontinentā, un to parasti audzē tropu reģionos. Tas pieder pie augu valsts Meliaceae dzimtas. Nīms ir atzīts par ārstniecisku un aizsargājošu augu Ājurvēdā, pateicoties šī koka daudzajām priekšrocībām. Indijā to izmanto daudzos veidos, kā dezinfekcijas līdzekli, nīma lapas pievieno peldūdenim, lai mazinātu baktēriju reakcijas, nīma zarus izmanto kā Datun, lai uzturētu zobus veselus un aizsargātu aplikumu. Tās lapas tiek turētas starp drēbēm, lai pasargātu tās no auduma kodes un kukaiņiem. To izmantoja arī sejas iepakojumu un pastas izgatavošanai, lai samazinātu pinnes un pēdas.

Nerafinētu nīma eļļu iegūst, nospiežot sēklas, piemēram, Nīma auga kodolus. Tirgos ir pieejams tik daudz ādas kopšanas produktu, kas apgalvo, ka tiem ir vajadzīgas priekšrocības. Šos produktus izmanto, pievienojot tiem Nīma eļļu. Tam piemīt antibakteriāls un pretmikrobu savienojums, ko var izmantot, lai ārstētu tādas ādas slimības kā pūtītes, rosacea, psoriāze un ekzēma . To pievieno pretnovecošanās krēmiem un ziedēm, lai veicinātu ādas atjaunošanos. Nīma eļļa ir izmantota, lai ārstētu dažādas galvas ādas problēmas, piemēram, blaugznas, niezi, zvīņošanos, ekzēmu un utis. I t arī stiprina matus un padara tos garākus, tāpēc to izmanto arī matu kopšanas līdzekļu ražošanā.  

Nīma eļļa ir maiga un piemērota visiem ādas tipiem . Lai gan tas ir noderīgs viens pats, tas galvenokārt tiek pievienots ādas kopšanas līdzekļiem un kosmētikas līdzekļiem, piemēram: krēmiem, losjoniem/ķermeņa losjoniem, pretnovecošanās eļļām, pretpūtīšu gēliem, ķermeņa skrubjiem, sejas mazgāšanas līdzekļiem, lūpu balzāmiem, sejas salvetēm, matu kopšanas līdzekļiem

7.5013.80